LAG-VM I HALMSTAD 2018

English version here. Mellan den 29 april och 6 maj 2018 spelas LIEBHERR World Team Table Tennis Championships i Halmstad Arena. Utan tvekan kommer tävlingen att bli det största idrottsarrangemanget någonsin i Halmstads historia. 72 damlag och 72 herrlag, alltså totalt 144 lag från jordens alla hörn, kommer vara representerade under mästerskapet som kommer följas av hundratals miljoner tittare hemma i TV-sofforna. Det var 2013 som Halmstad i sällskap av många andra världsstäder som Kuala Lumpur, Shanghai, Paris, Moskva med flera tilldelades mästerskapet. En stor utmaning för hela pingissverige, organisationen för lag-VM samt det regionala och lokala näringslivet.

Halmstad har tidigare visat att stora arrangemang går att genomföra med glans. Melodifestivalen, The Tall Ship Races och O-ringen är bara några av de evenemang som gått av stapeln på senare år. På pingisfronten har det också arrangerats flera stora tävlingar. I mars 2015 spelades ITTF Legends Tour i Halmstad Arena och i oktober månad var det dags för LIEBHERR Men’s World Cup. Dessutom hamnade det europeiska kvalet till OS i Rio i Halmstad efter att ha blivit flyttat från Istanbul på grund av terrordåd. Den sistnämnda tävlingen var förmodligen det allra tuffaste testet där organisationen hade minimalt med tid på sig för att klara ut tävlingarna. Ett mycket hårt arbete där väldigt många drog ett tungt lass borgade för att det blev en rejäl framgång där i stort sett alla – spelare som ledare – var nöjda och glada.

Ett lag-VM är dock något helt annat. En organisation kommer växa fram och få jobba hårt för att kunna ro ett evenemang av den här storleken i land. Vi hoppas och tror att hela regionen Halland tillsammans med staden Halmstad engagerar sig och besöker tävlingarna för att skapa en minnesvärd upplevelse när hela världens blickar vänds mot staden.

Dessutom, för att öka intresset kring bordtennis, synliggöra och etablera intressse kring lag-VM samt att visa på de positiva hälsoeffekter som finns med bordtennis, har också projekt PING PONG POWER skapats. Det kan du läsa om på webbplatsen du befinner dig på. Mer om lag-VM kommer finns på tävlingens officiella webbplats, wttc2018halmstad.com.
Läs mer om Halmstad här.

OM PING PONG POWER

PING PONG POWER syftar till att så många som möjligt på ett eller annat sätt ska komma i kontakt med pingis samt synliggöra och etablera intresse för lag-VM 2018 i Halmstad Arena.