PARA

Anmäl dig till Sveriges största rekryteringsprojekt inom parabordtennis!

Anmälan sker via mejl till din kontaktperson i ditt område. I anmälan anger du: Namn, personnummer, telefonnummer, bostadsort samt en kortare beskrivning av din funktionsnedsättning.

Efter din anmälan kommer du få en bekräftelse och mer information om
prova-på-dagen från din kontaktperson. Har du frågor är du varmt välkommen att
kontakta kontaktpersonen i ditt område.

Flera av våra sex nedanstående områden täcker även upp delar av angränsade län. Bor du i ett område som inte täcks av PING PONG POWER Para men ändå vill prova på bordtennis? Mejla till info@svenskbordtennis.com så försöker vi hjälpa dig vidare.

Vad är PING PONG POWER Para?
PING PONG POWER Para är ett rekryteringsprojekt som Svenska Bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade föreningar under senaste halvåret.  

Projektet riktar sig initialt till sex bordtennisdistrikt; Skåne, Göteborg, Örebro, Östergötland, Stockholm och Norrland. Flera/alla av distrikten samverkar med intresserade och bra paraföreningar även utanför distriktet.  

Syftet är att tydliggöra träningsmöjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning; fysisk eller intellektuell. Det finns uttalade föreningar i de nämnda distrikten som kommer att erbjuda bra veckoträning för de personer i målgruppen som vi lyckas nå.  

Som krydda på träningarna under hösten kommer månadsvisa möjligheter till större träningsaktiviteter att erbjudas genom att  sammandrag ordnas någonstans i regionen och de involverade föreningarnas träningsgrupper träffas tillsammans för gemensamma träningar, fikar ihop och har skoj. Vid dessa tillfällen är tanken att få besök av någon förebild inom parasporten, det kan vara tränare eller spelare. De ordinarie tidigare paraspelarna i distrikten ska också erbjudas träning och spel vid sammandragen.  

Det är viktigt att ge möjligheter till alla, oavsett förutsättningar, att spela pingis. Både Svenska Bordtennisförbundet och det internationella förbundet, ITTF, har som värdegrund att inkludera alla i bordtennisen #tabletennisforallforlife #pingisförallaöverallt. Även forskare från bland annat USA och Tyskland har visat på många hälsofördelar med pingis och kallat sporten för ”världens bästa hjärngympa” och det är något som vi vill visa upp även för spelare med någon form av funktionsnedsättning. 

Målgruppen funktionsnedsatta personer är många gånger svår att nå och det är en utmaning att rekrytera nya spelare. Genom goda samarbeten med distriktens parasportförbund och kompetenta, duktiga, erfarna och drivna ansvariga distriktspersoner hoppas vi på lyckade och goda resultat. 

Klicka på respektive område nedan för att ta del av mer information kring exempelvis träningstider, orter och kontaktpersoner.

PS: Finns du som intresserad spelare utanför dessa distrikt så hjälper vi dig gärna med kontakter till sporten. Hör iså fall av dig till Eskil Tyrberg eller Marit Brodd Almgren på Svenska Bordtennisförbundet.  

Foto: istockphoto.com

OM PING PONG POWER

PING PONG POWER syftar till att så många som möjligt på ett eller annat sätt ska komma i kontakt med pingis samt synliggöra och etablera intresse för lag-VM 2018 i Halmstad Arena.
SKÅNE
Daniel Olsson
070-7529051
daniel.olsson@skanskidrott.se

Informationsdag plus första prova-på-dag:
Malmö, FIFH-hallen, 25/9.

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas på olika platser i Skåne.

GÖTEBORG
Roger Edeflod
072-7169351
ragge@gbtf.se

Informationsdag plus första prova-på-dag:
Göteborg, lördag 24-26/9

Utöver i Göteborg kommer träningsmöjligheter finnas i Uddevalla, Kungsbacka, Borås och Alingsås.

ÖSTERGÖTLAND
Alexander Öhgren
070-3472420
alexander.ohgren@idrottostergotland.se

Informationsdag plus första prova-på-dag:
Föreningshuset Fontänen i Linköping, 22/9, kl. 19.00

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas i Norrköping, Linköping och Motala.

ÖREBRO
Simon Itkonen
070-8258420
info@btksafir.com

Informationsdag plus första prova-på-dag:
Eskilstuna 31 oktober klockan 14.00 i Munktell Arena

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas i Karlstad, Kristinehamn, Eskilstuna och Örebro.

STOCKHOLM
Olle Hansen
070-2161957
olle@stbtf.se

Informationsdag plus första prova-på-dag: 
Lördag 18 september 10-16.

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas på olika platser runt om i Stockholm och Uppsala.

NORRLAND
Ingela Lundbäck
070-5595663
info@nbtf.se

Informationsdag plus prova-på-dag:
Gällivare 18/9 & Piteå 19/9.

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas på olika platser i Norrland.