OM PING PONG POWER

Idén till PING PONG POWER föddes i samband med att Sverige och Halmstad lyckades bli utsedda till värdstad för lag-VM 2018 i pingis. För svensk bordtennis har en grundtanke med ett världsmästerskap på hemmaplan hela tiden varit att skapa ett hållbart mervärde som ska kunna leva kvar även efter att sista bollen i tävlingarna spelats. Det rimmar också väldigt väl med Svenska Bordtennisförbundets vision om att bli fler aktiva – såväl spelare som ledare.

PING PONG POWER är ett marknadsföringskoncept vars syfte är att så många som möjligt på något sätt ska komma i kontakt med pingis samt att synliggöra och etablera intresse för lag-VM i bordtennis som äger rum i Halmstad 29 april till 6 maj 2018. Ytterligare en målsättning är att lyfta pingisens många hälsofördelar för såväl gammal som ung och även använda den som en social bro vid etablering av nyanlända.

Vi kommer satsa hårt på rekrytering av volontärer från olika samhällssegment där arbetet kommer fungera som en språngbräda in i samhälle och vardagligt arbetsliv.
Tillsammans arbetar vi för att fler människor ska få en chans att röra på sig samt att öka den sociala samvaron i kommunen – alla kan delta. Projektet ligger också väl i linje men de utmaningar som finns i dagens samhälle gällande exempelvis en åldrande befolkning och integration. Lag-VM 2018 i bordtennis blir det absolut största idrottsevenemanget i Halmstads historia. Därför är det viktigt att bygga upp en lokal kännedom kring mästerskapet och att skapa en intern stolthet bland invånarna över att regionen nu sällar sig till övriga världsstäder som tidigare arrangerat detta gigantiska mästerskap.

PING PONG POWER är ett varumärke samägt av Destination Halmstad och Svenska Bordtennisförbundet. Varumärket är upphovsrättsskyddat och får ej användas utan ägarens medgivande. Citera oss gärna men ange alltid källan.

OM PING PONG POWER

PING PONG POWER syftar till att så många som möjligt på ett eller annat sätt ska komma i kontakt med pingis samt synliggöra och etablera intresse för lag-VM 2018 i Halmstad Arena.