Av många forskare är pingis den sport som anses vara den allra bästa hjärngympan. På köpet kommer också att det är socialt och väldigt roligt.
Vill du lära dig spela pingis? Då är detta en chans du inte ska missa. 2018 kommer den största idrottshändelsen någonsin i Halmstads historia äga rum i vår stad i och med att lag-VM i bordtennis kommer spelas här. Halmstad kommer under ett par veckor i månadsskiftet april-maj att vara centrum för en hel bordtennisvärld, bland annat beräknas mer än 200 miljoner kineser följa tävlingen via TV.
I samband med detta har även ett socialt program, PING PONG POWER, dragit igång där huvudsyftet är att så många som möjligt på något sätt ska komma i kontakt med bordtennis samt att synliggöra och etablera intresse för lag-VM i Halmstad Arena.
Pingis är också en sport som under senare år fått ett väldigt stort genomslag på grund av sina många hälsofördelar. Den har dokumenterade fördelar vid behandling av Alzheimer, Parkinson och fetma men är också en helt fantastisk motionsform för vem som helst. Bra hjärngympa är det också. Som schack på steroider, helt enkelt.
Därför drar vi nu igång öppen träning för Halmstad kommuns anställda. Målsättningen är att alla skall få lära sig grunderna i sporten, röra på sig och, viktigast av allt, upptäcka hur roligt det är att spela bordtennis. Tränare kommer PING PONG POWER:s chefsinstruktör Mikael Andersson att vara. Mikael har meriter som få tränare kan matcha, bland annat har han varit dansk förbundskapten i sju år och även mångårig chefstränare i Halmstad Bordtennisklubb. Till sin hjälp har han Thomas Buza, tidigare mångårig tränare och elitspelare i Halmstad Bordtennisklubb med landslagsmeriter och dessutom Peter Johansson, PING PONG POWER-koordinator.
Vi hoppas på starkt intresse och planerar även för ett kommunmästerskap senare i höst så det är nu hög tid att börja vässa formen.
När: Vi startar upp den 24 augusti och kör totalt tio onsdagar i rad.
Tid: 11.00-12.30
Var: Bordtennishallen i Halmstad Arena.
Tänk på: Att vara ombytt är en fördel men inget krav. Vi räknar dock med att du skall få röra på dig ordentligt. Dusch- och ombytesmöjligheter finns i anslutning till bordtennishallen. All utrustning finns att låna, såsom boll och racketar även om det givetvis är helt ok att medtaga eget sådant. OBS! Undvik skor med svarta sulor.
Pris: Gratis för Halmstad kommuns anställda.
Om du vill veta mer: Lennart Jacobsson, Halmstad kommuns personalförening, 070-577 17 45 eller Thomas Buza, PING PONG POWER, 0708-72 73 78, e-post: info@pingpongpower.se
Foto: Linda Carlsson