I helgen har det varit fullt ös när det gäller aktiviteter för att främja såväl bordtennis som hälso- och glädjebringare som VM i bordtennis som närmar sig med stormsteg.

I Halmstad Arena genomfördes kommun-VM som arrangerades av Halmstad Bordtennisklubb i samarbete med Personalföreningen Hjärtat. Tolv tappra lag med tre spelare i varje kom till start. Efter många hårda och välspelade bataljer stod till sist laget Soc-kärringarna (ja, de har döpt sig själva till det) som slutsegrare. Laget bestod av Julia Falck, Anna Johansson och Pontus Lindberg Persson. Förutom god motion fick segrarna en biljett till VM i bordtennis samt en Halmoo i miniatyr. Halmoo, officiell maskot till VM, gästade också tävlingarna och enligt rapporter gillade han det som presterades i hagen.

Dessutom var det dags för första delen av ”Spela pingis på bibblan” där barn och ungdomar får möjlighet att träffa elitspelare från Halmstad Bordtennisklubb och få tips om deras favoritböcker, filmer och spel. Dessutom fick barnen träffa Halmoo och få information om lag-VM kunde också vara med i en utlottning av biljetter. Från HBTK:s sida fanns Elias Ranefur och Anders Eriksson på plats och frågan är vem som tyckte det var roligast att pyssla, barnen eller a-lagskillarna?

Missa inte kommande tillfällen: 3 april 10:00-12:00 på Stadsbiblioteket, 7:e april 11:00-13:00 på Oskarströms bibliotek samt 11 april 16:00-18:00 på Andersbergs bibliotek.

Det har sagts förr men tåls ändå att påtala; Pingis är allas idrott.

Se bilder från dessa aktiviteter här. Foto: © Jens Oredsson.