Så tyckte en närvarande journalist att vår introduktionsdag på Vallåsskolan var. En stor succé med flera hundra ungdomar som fick prova på att spela bordtennis och dessutom göra det med inga mindre än Jörgen Persson och Kanak Jha som medverkade.

Dagens introduktion var ett led i PING PONG POWER: satsning på Vallåsskolan där vi via vår samarbetspartner Butterfly placerat ut tio stycken bordtennisbord. I samarbete med Halmstad Bordtennisklubb kommer nu träning dras igång en gång i veckan och förhoppningen är givetvis att kunna utöka detta om intresset blir stort.

Satsningen är en del i det program PING PONG POWER lanserat där huvudmålsättningen är att så många som möjligt ska komma i kontakt med bordtennis på ett eller annat sätt. Inom kort anländer cirka 60 bordtennisbord till Halmstad från Butterfly i Tyskland. Tanken är att dessa skall placeras ut på skolor, sjukhus, äldreboende, asylboende, kommunala förvaltningar eller annan verksamhet där ett bordtennisbord skulle kunna göra skillnad. De som önskar vara med kan anmäla intresse på sidan https://pingpongpower.se/bordsprogram/
– Det var helt fantastiskt att se vår satsning komma till liv på riktigt idag. Intresset var väldigt stort och vår förhoppning är att fler som vill prova på pingis hör av sig till oss, säger Peter Johansson och Thomas Buza som är de drivande krafterna bakom PING PONG POWER.

Ytterligare en förhoppning som organisationen har är också att kunna locka till sig volontärer till lag-VM 2018 i Halmstad som äger rum 29 april – 6 maj. Behovet är stort – omkring 400 volontärer kommer behövas.
Läs mer om lag-VM på wttc2018halmstad.com